De eerste stemronde van de initiatievencampagne is voorbij. Het heeft maar liefst 13 initiatieven opgeleverd die allemaal 50 stemmen of meer hebben gekregen. En het meest populair is de pumptrack. Het initiatief kreeg totaal 277 stemmen, 50 stemmen meer dan nummer twee.

Als initiatiefnemers zijn we daar heel blij mee. Het is een duidelijk signaal dat er behoefte aan iets nieuws is, waarbij beweging voor jong en oud en sociale interactie centraal staan. De 13 initiatieven die meer dan 50 stemmen hebben gehaald gaan door naar fase 2 van de initiatievencampagne. Vorige week kregen wij een bericht van de gemeente dat het initiatief voor een pumptrack daarbij zit. In deze fase wordt elk initiatief door de gemeente beoordeeld op haalbaarheid. Omdat we meer geld nodig hebben dan het budget van de initiatievencampagne groot is, moesten we ook een financieel plan opsturen. We hopen uiteraard op een groot deel uit de pot van de initiatievencampagne, maar daarnaast gaan wij op zoek naar cofinanciering via fondsenwerving, service clubs, lokaal ondernemerschap en eigen initiatieven. Heb jij een idee hoe je ons hierbij kunt helpen? Laat het dan weten via info@pumptrackdijkenwaard.nl. Alleen samen kunnen we een mooie pumptrack realiseren.

Allerlaatste fase
Eind volgende week zal bekend worden gemaakt welke initiatieven door zijn naar de allerlaatste fase. Wij hopen dat we daarbij zitten! Dan krijgen alle inwoners van 12 jaar en ouder de mogelijkheid om tussen 18 en 30 juni te bepalen welke plannen budget krijgen.

Blijf ons volgen via deze website, facebook en instagram. Dan ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Pumptrack Drielanden in Cresentpark in Harderwijk.