In een tijd waarin sporten bij verenigingen beperkter wordt, is bewegen nóg belangrijker. Een pumptrack is niet alleen sportief goed, maar ook de sociale interactie tussen de gebruikers is groot. Dat zie je ook in andere gemeentes gebeuren. Steeds meer gemeentes kiezen daarom voor de positieve eigenschappen die een pumptrack met zich mee brengt.

Afgelopen zomer deed Pumptrack Dijk en Waard mee aan de Initiatievencampagne van gemeente Langedijk. Het initiatief voor een pumptrack slaagde voor de haalbaarheidscheck en zat bij de laatste 10 plannen. Helaas kreeg de pumptrack te weinig stemmen. Maar dat betekent niet dat we opgeven. De pumptrack slaagde wel voor de haalbaarheidscheck. Dus gaan we gewoon door. De volgende stap is om opnieuw met de gemeente in overleg te gaan om te kijken naar de mogelijkheden.

Subsidies
Ook vragen we subsidies aan waar dat kan. Wil je helpen de pumptrack te realiseren en weet je hoe we de financiering verder rond kunnen krijgen? Stuur dan een e-mail naar info@pumptrackdijkenwaard.nl. Alle hulp is welkom!

NK Pumptrack
Wist je dat rijden op een pumptrack een echte sport is? Op 31 oktober 2021 werd door de KNWU het NK Pumptrack georganiseerd in Aalten (Gelderland). Tijdens het kampioenschap reden de deelnemers één voor één over het parcours om de snelste tijd neer te zetten. Daarna streden de tien snelste deelnemers per categorie in de finale.